Keep healthy by keeping fit!

Gratis trainingsschema, voedingsschema en begeleiding

IR Sauna

In de heren- en dameskleedkamer is er een tweepersoons infrarood sauna aanwezig. Leden met een fitnessabonnement kunnen hier onbeperkt gebruik van maken.

Voordelen infraroodsauna:

De techniek om infrarood op te wekken bestaat al sinds 1900 maar wordt slechts enkele tientallen jaren in de sauna toegepast. Intussen heeft de infraroodsauna de warme lucht sauna in populariteit ingehaald.

Bij een infraroodsauna is de luchttemperatuur niet van wezenlijk belang omdat infraroodstraling in de opperhuid omgezet wordt in warmte. Toxische stoffen in de huid worden gemakkelijk met het zweet afgevoerd.

Wanneer je niet houdt van een te warme omgevingstemperatuur kan je ook van de weldadige effecten van de infraroodsauna genieten zelfs met de deur open. Dit dankzij de indringende warmte van de infraroodstralers die rechtstreeks op het lichaam stralen.

Kleurenergie heeft een positieve invloed op ons welzijn en brengt ons lichaam in balans.

Voordat u in uw infrarood cabine stapt raden wij u altijd aan goed te drinken, dit omdat u flink gaat transpireren en hiermee veel vocht verliest.

Best laat u uw uw cabine 5 tot 10 minuten opwarmen. Dan heeft deze een fijne temperatuur bereikt om er zonder kleding in te stappen.  U stapt zonder kleding in uw infrarood cabine om een maximale diepte werking te hebben op uw spieren en gewrichten. Gekleed gaat ook maar dan werken deze isolerend en verliest u al enkele milimeters dieptewerking.

U stapt in uw infrarood cabine met een temperatuur van +/- 35 - 40 graden de temperatuur zal tijdens uw sessie blijven stijgen tot de maximum temperatuur van ongeveer 65 graden.

Plaats een handdoek op het bankje en een handdoek op de vloer i.v.m. de hygiene. Een goede en volledige infrarood sessie heeft u binnen 10 tot 15 minuten. Dit is per persoon verschillend en u kunt de tijd opbouwen.

 

KINDEREN, OUDEREN EN MENSEN MET HARTPROBLEMEN
Kinderen en ouderen adviseren wij de infrarood cabine kort te gebruiken. Voor zwangere vrouwen en mensen met hartproblemen is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen. 

top